Rhododendron og surbundsplanter 

RHODODENDRON OG SUNDBUNDSPLANTER

Vi fører et velassorteret sortiment, med over 80 forskellige rhododendronsorter og surbundsplanter.

Rhododendron og andre surbundsplanter ynder at stå i en grov spagnum i læ. 
Der findes mange sorter, der klarer forskellige grader af sol og skygge – også hårdføre, hvis man blot tager hensyn til jord og specialgødning. Rhododendron skal holdes fugtige og kan stå sammen med forskellige surbundsplanter, som vi også har. Kig ind og lad dig inspirerede af de mange muligheder.

IMG_4571

Nyttig viden om Rhododendron

Plantning

Plant din rhododendron i et 30-40 cm tykt lag grov spagnum gerne blandet med grannåle, bøgeblade eller lignende. Spagnummen skal være godt gennemvædet, og potteklumpen sættes i en balje vand, mens man forbereder bedet til plantning, så de fine rødder ikke tørrer ud. 

Ved plantning skal man sikre sig, at der er god plads til at planterne kan vokse. Planteafstanden for lave sorter er 30-50 cm, mens høje sorter kræver min. 70-100 cm. 

 

Pleje

Det er vigtig, at vande i tørre perioder, så spagnummen ikke tørre ud. Når du fjerner visne blomster opnås en rigere blomstring næste år. Vi anbefaler at gøde med specialgødning før blomstring(mar-jun) og der kan suppleres med tilførsel af organisk materiale (fyrrenåle, grannåle, grov spagnum bøgeblade evt.) hele året. 

 

 

 

Andre surbundsplanter

Hortensia, kalmia, azalea, magnolie, skimmia m.fl. trives alle godt i surbundsbede og er et fint supplement til rhododendronbedet. 

Kanadisk hønsebær, bispehue, ensian, klokkelyng, primula m.fl. kan bruges som bunddække og kan med deres blomster være med til at lyse op i de årstider, hvor rhododendron ikke blomstrer. 

 

 

 

 

 

Blå Kur

Bevar den flotte blå farve på din Hortensia

 

Få kyndig vejledning til netop dit surbundsbed og find produkterne i vores butik.