Haveglæde og Kvalitet

Hvem er vi

Hos os møder du uddannede gartner og kyndige haveentusiaster med fokus på haveglæde og den personlige kundekontakt.  

Det vigtigste for os er at have nogle gode sunde planter og give vores kunder en god service.  

Vores mål er at dele vores glæde ved haveliv med jer, og yde en god og faglig service, så I bedst muligt kan opnå jeres havedrømme. 

Planter og pleje

Danske planter

Vi sætter en stor ære i at have nogle robuste sunde planter, som har fået den optimale pasning.

Vi prioriterer at købe dansk. Vi er stolte over at sige at vi køber ca 90% af vores planter hos danske producenter. 

 

 

 

Biodiversitet

Hos os finder du et bredt udvalg af træer, buske og stauder, som er med til at skabe en bedre biodiversitet i haven. Vi har fokus på plante som er gode for vores insekter og vi har et godt udvalg af vilde hjemmehørende planter.

 

Biologiske plantebeskyttelse

Vi har fokus på biologisk plantebeskyttelse med brug af nyttedyr samt indkøber planter som er produceret med biologiske plantebeskyttelse.   

Bæredygtighed

Lige siden opstart har vi haft fokus på at være en bæredygtig virksomhed. Vi går op i så lidt som muligt går til spilde. Både hvad angår vores planter, krukker og plastikpotter og vi genbruger i så stort omfang som det er muligt.

Historie

Broby planteskole og Havecenter er grundlagt og opbygget fra bunden i 1987 af Ib og Kirsten Johansen. 

Kirsten og Ibs fælles historie begynder på Thomsens Planteskole i Skalborg i 1972. En førende planteskole med speciale i stedsegrønne planter, som fandt mange nye og sunde sorter af stedsegrønne bl.a. nogle enebær, der har fået navn efter ejerens børn Kim og Helle. I mange år var både ”Kim” og ”Helle” en del af det faste sortiment i planteskolen. Planter Kirsten og Ib selv havde lavet, der i 1972.

Inden deres fælles møde, opnåede de begge stor viden om planteproduktion og plantekendskab i deres elevtid.  Ib kom fra Thymes Planteskole i Køge og Kirsten kom fra en læreplads i Vestjyllands Planteskole Esbjerg. Her lærte de okulation af roser, podning af Japanske kirsebær, formering af Rhododendron, samt lavede tusindevis af stiklinger. Vestjyllands Planteskole var den første planteskole i Danmark, der begyndte med planter i potter. Før den tid var alle planter med bare rødder eller med klump.

I Kirstens og Ibs fælles lærlingetid i Skalborg lærte de formering af Clematis og andre slyngplanter. Podning og stillingformering af et bredt udvalg af stedsegrønne, potning, lugning, beskæring og kundebetjening.

I 1974 flyttede Kirsten og Ib sammen,  imens de stadig var elever, og udførte mindre haveprojekter, med enkle haveplaner og plantning.

I 1975 fik de deres første barn, og det førte til lidt af et karriereskifte.  Kirsten blev hjemmegående i nogle år og fik efterfølgende 3 børn mere. Ib begyndte på minkavl. De slap dog aldrig helt faget – bl.a.  arbejdede de som gravere, samt havde altid en lille planteproduktion, hvor de end boede.

I 1987 åbnede de Broby planteskole, på en grund hvor Ib under sin læretid havde produceret roser og de begge havde tilbragt deres fælles sommerferier med at luge roser.