TRadition og Kvalitet

Om os

Broby planteskole og Havecenter er grundlagt og opbygget fra bunden af i 1987 af Ib og Kirsten Johansen.

Kirsten og Ibs fælles historie begynder på Thomsens Planteskole i Skalborg i 1972. En førende planteskole med speciale i stedsegrønne planter, som fandt mange nye og sunde sorter af stedsegrønne bl.a. nogle enebær, der har fået navn efter ejerens børn Kim og Helle. I mange år var både ”Kim” og ”Helle” en del af det faste sortiment i planteskolen. Planter Kirsten og Ib selv havde lavet, der i 1972.

Inden deres fælles møde, opnåede de begge stor viden om planteproduktion og plantekendskab i deres elevtid.  Ib kom fra Thymes Planteskole i Køge og Kirsten kom fra en læreplads i Vestjyllands Planteskole Esbjerg. Her lærte de okulation af roser, podning af Japanske kirsebær, formering af Rhododendron, samt lavede tusindevis af stiklinger. Vestjyllands Planteskole var den første planteskole i Danmark, der begyndte med planter i potter. Før den tid var alle planter med bare rødder eller med klump.

I Kirstens og Ibs fælles lærlingetid i Skalborg lærte de formering af Clematis og andre slyngplanter. Podning og stillingformering af et bredt udvalg af stedsegrønne, potning, lugning, beskæring og kundebetjening.

I 1974 flyttede Kirsten og Ib sammen,  imens de stadig var elever, og udførte mindre haveprojekter, med enkle haveplaner og plantning.

I 1975 fik de deres første barn, og det førte til lidt af et karriereskifte.  Kirsten blev hjemmegående i nogle år og fik efterfølgende 3 børn mere. Ib begyndte på minkavl. De slap dog aldrig helt faget – bl.a.  arbejdede de som gravere, samt havde altid en lille planteproduktion, hvor de end boede.

I 1987 åbnede de Broby planteskole, på en grund hvor Ib under sin læretid havde produceret roser og de begge havde tilbragt deres fælles sommerferier med at luge roser.