Eksempler på vores sortiment hen over sæsonen.  

STAUDER

Plant mange blomstrende stauder og skab større biodiversitet

Vi fører et velassorteret udvalg af stauder der alle er lige til at plante. Et sortiment der ændrer sig hen over  sæsonen og der kommer nye til, hver uge. Vi har stenbedsplanter, bunddækkende, høje og lave, markante stauder og nye hårdføre sorter.

En staude, er en flerårig plante der kommer igen år efter år. Kan bruges næsten alle steder i haven, på terrassen og i krukker. Et godt etableret staudebed kræver minimalt pasning og med den rette planlægning, kan man have smukke blomster eller blade det meste af året. Mange stauder tiltrækker bier, sommerfugle og andre nyttige insekter. 

Vores stauder, er produceret i Danmark og er tilpasset vejret her – hvilket er din garanti for det bedste resultat.

Kig forbi havecentret – og lad dig inspirere af alverdens skønne stauder

 

2017-07-06 09.18.41

Her et forslag til det vilde insektvenlige bed

Skab dit drømme staudebed

I Broby planteskole hjælper vi dig meget gerne til at planlægge lige netop dit drømme staudebed. Er du til det vilde naturlige bed, bedet til afskæring eller stramme rammer og en minimalist stil? Er der meget sol eller ligger bedet i skygge? Er der vindfyldt eller er jorden tør? Hvis planterne tilpasses placeringen og jordbunden, så bliver bedet flottest og nemmest at passe. Kig forbi os og få vejledning til at skabe dit drømmebed. 

 

Få et besøg af vores havekonsulent

Er du i tvivl om hvilke planter som vil passe til dine jordforhold og din have, har du også mulighed for at booke vores havekonsulent til et privat besøg, hvor du vejledes nærmere ud fra netop din haves muligheder. Læs mere her.

Kirsten havekonsulent

Krydderurter

Mange krydderurter er stauder og kan indgå direkte i stauderbedet. De kan også plantes i en særskilt kydderhave til fryd for øjne, næse, bier og sommerfugle - og til brug i den daglige madlavning. Er pladsen trang, kan en smuk krukke udgøre en fin og poetisk minikrydderhave. Hos os finder du altid et stort udvalg af krydderurter.

Etablering og pleje af dit staudebed

Plantning

Når du etablerer dit staudebed er det vigtigt at jorden er fri for flerårig ukrudt.

De fleste stauder kræver ikke andet end end en almindelig god havejord. Er jorden meget tung eller udpint kan det være nødvendigt at forbedre jorden, inden etablering af dit bed ved at tilføje organisk gødning eller en jordblandning specielt til jordforbedring.

Plant gerne tæt, så jorden hurtigt bliver dækket, så er bedet nemmere at holde pænt. 

Pleje

Bedet luges grundigt indtil stauderne dækker jorden. Dæk evt. jorden med Champost jordforbedring, da dette både giver nærig til stauderne og forringer ukrudtet muligheder for at spirer. Se billedet til højre. Støt høje stauder med grene eller et stativ, så de ikke vælter i blæsten. Visne blomster kan med fordel fjernes sommeren igennem, da der ofte giver en længere blomstring. 

Ved brug af jordforbedring

Undgå ukrudt og dæk med jordforbedring

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kigge forbi vores havecenter, hvor du også finde alle de nødvendige produkter til etablering og pleje af et staudebed.