HÆK

Både klippede og fritvoksende hække spiller en vigtig rolle i haven. De danner havens grønne ramme og kan være være med til at opdele haven i hyggelige rum og afdelinger. 

Klippet, stedsegrøn, vild, blomstrende eller tæt. Alt efter din stil og din have, vil vi hjælpe dig med at klarlægge, hvilke hæk som lige netop passer til dig.  

Bemærk:

Vores hækplanter er dyrket med stor afstand på danske marker. Det giver kraftige planter med mange sidegrene fra bunden. 

I havecentret vil du altid finde et bredt udvalg af forskellige hækplanter – findes det ikke i vores grundsortiment, vil vi altid gerne bestille det hjem til dig. 

 

SÆSON FOR plantning AF HÆK

Barrodsplanter plantes fra efteråret til forår. Planter i potter kan plantes hele året.
Forår og efterår har vi liguster- og bøg , spiraea, syren, thuja, taks m.m som barrodsplanter i vores havecenter. Andre sorter kan bestilles hjem.

Bemærk: Vores hækplanter er dyrket med stor afstand på danske marker. Det giver kraftige planter med mange sidegrene fra bunden. 

For information om sort, pris og højder, skal du være velkommen til at besøge os i havecentret eller kontakte os pr. telefon.

FÆRDIGHÆK

Med Færdighæk kan du opnå en tæt hæk i den ønskede højde, der skærmer med det samme.
Planterne er sunde og stærke og leveres med klump. Det giver planterne de bedste muligheder for at etablere sig godt og hurtigt på i din have. Vi har udstilling af forskellige Færdighæk i Broby Planteskole.  

Færdighæk bestilles og betales på Broby Planteskole og leveres direkte hjem til din adresse.

Anbefaling til plantning af hæk

For at sikre din hæk optimale forhold til at gro, anbefaler vi at du sikrer at jorden er optimal til at plante i, inden du etablerer din hæk.

Sådan kan du optimere din jord, inden du planter din hæk

  • Løsne jorden i den rende hvor du vil plante hæk, i to spadestiks dybde
  • Forbered jorden ved at tilsætte en jordblanding, specielt egnet til hækplanter (ved større projekter, kan det betale sig at bestille en big bag)
  • Tilsæt Bio Plante aktivator, der optimerer jordens biologi og fremmer etablering af rødderne.
  • Sørg for at vande plantehullet godt umiddelbart inden du planter din hæk og igen efter planterne er sat. De første år anbefaler vi at vande hækken, især i tørre perioder, evt. med en siveslange.
  • Overvej at benytte jorddække, så som barkflis eller kakaoskaller, der både holder på fugten og forhindrer ukrudt i at spire. Det anbefales at jorden holdes fri for græs og ukrudt ca. 1/2 meter på hver side
  • Er der meget vind, hvor hækken plantes, vil det være hensigtsmæssigt at støtte planterne med et stativ af stolper og opbindingsbånd, med en stolpe for hver 2. meter.

    Er der noget du er i tvivl om, er du altid velkommen til at kontakte os i butikken. 

Overvej følgende produkter

– Champost jordforbedring
– Bio Plante aktivator
– Bark eller kakaoskaller under træ
– Siveslanger
– Plantestolper og opbindingbånd

Få vejledning og find produkterne i vores butik.