Eksempler fra vores store udvalg af roser og slyngplanter – besøg os i havecentret og udforsk vores fulde sortiment

ROSER & SLYNGPLANTER

Vi fører et velassorteret sortiment, med over 100 forskellige roser. Ved udvælgelse af vores roser gør vi en dyd ud af at vælge sorter, som er robuste og har en flot bladsundhed. 

Vi fører alle slags roser i vores sortiment:

  • Storblomstrende roser
  • Buketroser
  • Buskroser
  • Slyngroser
  • Historiske roser 
  • Engelske roser
  • Renaissanceroser

De forskellige typer roser, egner sig til noget forskelligt – så om du er på udkig efter roser der blomstrer længe, dufter, er specielt hårdføre, eller noget helt andet – så besøg vores havecenter og lad os hjælpe med at finde de helt rigtige til dig.

Det store udvalg gælder også slyngplanter, hvor du f.eks. få klematis til flere årstider og forskellige forhold – små og store fra blå, over dyblilla til rød, rosa og hvid. Kaprifolien dufter, og andre slyngende bladplanter kravler op i træer og dækker hegn og mure.

Roser.jpg

Nyttig viden om roser og slyngplanter

Plantning og pleje af roser

Roserne plantes dybt. Har der stået roser på stedet før, skal jorden udskiftes i to spadestiks dybde. Højstammede roser bindes til en solid stok. De bare rødder må ikke tørre ud. Roserne kan opbevares i en spand vand, mens plantehullet laves. 

Beskæring kan ske i sidste halvdel af april. Der lægges et snit lige over en udadvendt knop. En let tilbageskæring giver mange blomster, mens en kraftig tilbageskæring giver færre men større blomster. Døde og knækkede grene fjernes løbende. 

Svampesygdomme kan bedst forebygges ved at vælge sunde sorter, og ved rigelig vanding og tilstrækkelig gødning fra det tidlige forår. Angrebne blade og grene fjernes straks for at forhindre smitte. 

Feed & Shine Roser

Bioaktiv bladgødning, som sikrer at roserne holdes sunde og modstandsdygtige over for meldug, stråleplet og rust. Godkendt til økologiske brug.

Plantning af Slyngplanter

Plant ikke for tæt ved husmuren, da planterne nemt får det for tørt. Plant i god næringsrig muldjord i et rigeligt stort plantehul. Klematis og andre slyngplanter der nemt bliver bare forneden, ser flottest ud og trives bedst med en let skyggende beplantning omkring “fødderne”. Beplatningen kan både være lave buske, stauder eller bunddækkende planter.  – Husk at vande i tørre perioder.

Beskæring af slyngplanter

Alle slyngplanter kan klippes tilbage, f.eks. hvis de fylder for meget. Klematis, der blomstrer i april, maj eller juni kan klippes tilbage efter blomstring, de storblomstrede vil så blomstre igen senere på sommeren. De sentblomstrende Klematis(Juni-sept) skal klippes ned tidligt om foråret feb-mar. Man kan klippe helt ned til 20-30 cm over jorden. Derved får planten en tæt vækst og blomstrer helt fra bunden.